destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

 

Dins del marc de conferències de formació contínua, es va celebrar el passat 7 d'octubre 2014, a la Sala Barcelona de l’Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona sobre "Identitat Digital en el mòbil".

 

El president d'ISACA Barcelona, Ramsés Gallego, va introduir la jornada i va aprofitar per comentar l'èxit de la conferència EuroCACS / ISRM que va tenir lloc la setmana anterior a Barcelona i que va penjar el cartell de complet. A més del gran nombre de sessions i workshops en àrees tan actuals com la ciberseguretat, Simon Singh va mostrar una veritable màquina enigma parlant de xifrat i Michael Woodford, ex CEO d'Olympus, va explicar la seva impactant experiència en aquesta empresa quan va descobrir un frau de 2 bilions de dòlars.

 

 

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte , Auren , Innevis , Víntegris , Cloudjacket, ItAdvisory y Andornet i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT i l’Institut Municipal d’Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

 

La jornada va ser a càrrec de Cristina Blancafort, Direcció d’eAdministració i Mercè Mestre, Direcció de Govern TIC i Seguretat, de l'IMI, Ajuntament de Barcelona. Les ponents van presentar el projecte MobileID d'identitat digital al mòbil. Aquest projecte que ja es va posar en marxa fa un any, pretén que els ciutadans puguin utilitzar el seu telèfon mòbil per identificar-se davant l'Administració. D'aquesta manera, es volen superar les barreres que s'han oposat a la utilització dels certificats digitals, poc amigables per al ciutadà mitjà.

 

assistents

 

 

El projecte, de moment, permet que els ciutadans amb el seu telèfon mòbil puguin autenticar i realitzar tràmits, de moment, amb l'Ajuntament de Barcelona. El sistema és molt més fàcil d'utilitzar que el certificat digital i l'acreditació s'aconsegueixen mitjançant la presència del ciutadà en una OAC que és la que s'encarrega d'assegurar la identitat.

No obstant això, aquest projecte pioner té una infinitat de possibilitats d'ampliació, de manera que els passos següents que es contemplen són que serveixi per incorporar carnets, incorporar també la capacitat de signar electrònicament i veure l'adjudicació de la prestació del servei mitjançant la signatura d'un acord marc de manera que el puguin aprofitar altres entitats.

Després de la ponència es va originar un animat debat en el qual es van plantejar qüestions molt interessants com l'abast del projecte o la manera de bloquejar o revocar la identitat.

 

 

Barcelona 7 d’octubre 2014

 

Nota de Premsa

 

Presentació

 

 

 

 

Calendaris

Gener 2021
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt