destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

 

 

El passat 16 de desembre va tenir lloc la 6a píndola tecnològica, fruit del cicle de jornades que porta a terme ISACA Barcelona en col·laboració amb la Secció de Dret TIC del Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. La sessió va versar sobre l'Avaluació d'Impacte en Protecció de Dades, més coneguda per la seva denominació en anglès Privacy Impact Assessment o PIA.

El ponent va ser José Luis Colom que va començar introduint-nos en el que es coneix com Privacy by Design, una tendència que va iniciar l'anterior comissionada de protecció de dades d’Ontario i que persegueix que des de la fase de disseny de qualsevol projecte s'adopti una estratègia de respecte de la privacitat.

El PIA es deriva d'aquesta tendència i pretén des d'un enfocament basat en el risc minimitzar aquest pel que fa a l'impacte en la privacitat.

Després de la ponència es va originar un animat debat en el qual advocats i tècnics van compartir les seves opinions sobre com s'enfoca el tema de la privacitat a les organitzacions i el difícil que, de vegades, és comprometre a la direcció d'aquestes organitzacions.

 

assistents

 

 

També es van destacar les diferències culturals que s'han traslladat, per exemple, al projecte de Reglament general de protecció de dades que s'està gestant a nivell europeu, on es barreja la postura del dret continental i la del sistema anglosaxó que utilitza metodologies com el PIA o el principi d'accountability, buscant una major eficàcia i compromís de les organitzacions en el compliment.

La ponència es pot consultar al blog del ponent que ens ha ofert l'enllaç:

 

http://www.aspectosprofesionales.info/2014/12/6a-pildora-tecnologica-icab-la.html.

 

També recordem que podeu consultar la Guia d'avaluació d'impacte en protecció de dades que, recentment va publicar l'Agència Espanyola de Protecció de Dades al seu lloc web:

 

http://www.agpd.es/portalwebAGPD/revista_prensa/revista_prensa/2014/notas_prensa/news/2014_10_29-ides-idphp.php.

 

Barcelona 16 desembre 2014

 

Nota de Premsa

 

Calendaris

Maig 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt