destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

Els Srs. Marcel Castells, Joaquim Altafaja i Albert Vives durant la conferència

Continuïtat de Negoci: Teoria i pràctica

Dins del marc de conferències de formació contínua es va celebrar el passat 2 d'octubre, en el IL3 Institut de Formació Contínua – Universitat de Barcelona, una interessant xerrada sobre la continuïtat de negoci en els seus vessants teòrics i pràctiques.

La Jornada va estar patrocinada per Deloitte, Auren, Abast Grup, Aqualogy, Innevis, Víntegris, Aticser i ARC Logics i el suport institucional de Coettc, Coeinf, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, CCJCC.

El Sr. Albert Vives, va fer una exposició des d'un plantejament teòric de la continuïtat de negoci posant l'accent en la relació existent amb l'anàlisi de riscos.
L'exposició es va centrar en tres punts bàsics: Els objectius, la metodologia i les fases.
Va destacar que la continuïtat de negoci es relaciona íntimament amb l'anàlisi de riscos i de la importància de la visió que té l'organització sobre la continuïtat de negoci. Tenir les eines que permetin valorar si es compleixen amb els objectius de negoci i eliminar la subjectivitat de les entrevistes.

Així mateix va destacar que és de summa importància balancejar els costos/beneficis partint de l'anàlisi de riscos i valorant els costos de muntar una organització amb els seus responsables, procediments i fluxos de recuperació.
Va donar una extensa exposició sobretot el cicle de vida i realimentació de la continuïtat de negoci, posant èmfasi en la necessitat de reportar al més alt nivell implicant a tota l'organització si es vol tenir èxit en el projecte.
Va comentar la necessitat d'utilitzar mètriques i tenir un quadre de comandaments puguen utilitzar Cobit com a marc de referència.

 

 

Els assistents seguint amb interès la conferència


El Sr. Castells va començar comentant el perquè Azucarera es va plantejar un projecte de continuïtat de negoci, quins van ser els motius per implicar-ne en un projecte d'aquestes característiques. Entre els més importants figura el que ja es disposava d’un anàlisi de riscos bastant avançat, TI acabava un projecte RBC i era un requeriment d'auditoria interna i del Grup.
També es va valorar que l'organització estava preparada per començar el projecte.
El Sr. Castells va fer una àmplia exposició de les diferents fases del projecte, destacant l'Anàlisi de Coneixement i Impacte del Negoci (BIA), Anàlisi i Valoració de Risc (AR ), Escenaris / Estratègies / Plans Operatius, Organització, Manteniment i Nous Plans Operatius.
Va matisar que un projecte d'aquestes característiques fa replantejar-ne moltes coses i moltes preguntes. La importància del suport i lideratge de l'alta direcció i ser flexibles en la metodologia i integrar-se amb la documentació i processos existents.
En finalitzar va haver-hi un interessant torn de preguntes per part dels assistents que tingué continuïtat amb un refrigeri que va servir com un lloc d'intercanvi d'opinions entre els assistents.


    A Barcelona 2 d’ octubre 2012

 

Calendaris

Agost 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt