destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

Dins del marc de conferències de formació contínua, es va celebrar el passat 16 de setembre 2014, en Sala d'Actes del CTiTI, una interessant xerrada sobre "Quan tot els teus diners val un cartró de llet".

La jornada va ser presentada per el Sr.Joaquim Altafaja, Vicepresident del capítol d’ISACA Barcelona. En ella va destacar la imminent celebració de l’ISRM/EUROCACS a Barcelona, els dies 27, 28, 29, 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre. Va destacar l'èxit de convocatòria ja que es va aconseguir omplir completament l'Esdeveniment. També se celebrarà la final del Cyberlimpics i s'examinaran alumnes del CSX amb un èxit rotund d'assistència.

 

Seguidament, la Sra. Almudena Alcaide va fer una exposició de la tasca que es duu a terme en el laboratori i centre de formació del CyberSOC de Deloitte.

Va explicar el tipus de recerca que realitzen i com ofereixen els seus serveis en forma de formació a les empreses, cossos de seguretat i administracions.

 

taula

 

 

A continuació, el Sr. Daniel Martínez, va fer una introducció de com es realitzen els test d'intrusió de forma estandarditzada, deixant entreveure les llacunes existents quan aquests test es realitzen de manera fitada.

També va comentar tots aquells passos necessaris per realitzar un test amb garanties i per no donar una falsa sensació de seguretat.

Va explicar com es realitza un atac en les seves diferents fases, atribuint a la recopilació de dades una part essencial perquè l'atac tingui èxit.

El Sr. Daniel Martínez va fer una demostració de com, d'una forma senzilla i utilitzant components que estan al mercat i que no tenen un valor més enllà dels 100€, es pot confeccionar un receptor wifi que transmet totes les dades que l'usuari utilitza, a la persona que ha col·locat aquesta antena wifi, de forma senzilla i transparent.

Una vegada demostrat que es pot fer i com es realitza, va comentar la importància de vigilar quan ens connectem a una xarxa wifi pública, la necessitat d'utilitzar, almenys una VPN i que en tot cas cal ser conscient, a cada moment, del vulnerables que són les nostres dades.

Seguidament va haver-hi un animat debat sobre la seguretat, xifrat, accés a les dades de l'empresa, el perill que comporta la pèrdua del dispositiu i en tot caso la necessitat d'establir polítiques de seguretat ben definides.

 

16 setembre 2014

 

Nota de premsa en PDF

 

Presentació en PDF

 

 

Calendaris

Febrer 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt