destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

 Els Srs. Josep Lluis Colom i Joaquim Altafaja durant la conferencia

 

 

Dins del marc de conferències de formació contínua es va celebrar el passat 5 de novembre del 2013, a la Sala d'Actes del CTiTI , una interessant xerrada sobre “Cloud Computing: Una visió empresarial”.

En la presentació de la Jornada , el Sr. Joaquim Altafaja va fer esment de les activitats del capítol de ISACA Barcelona destacant la bona acceptació , per part dels assistents , del 3r Congrés d'ISACA Barcelona amb una assistència de 180 professionals i una nota mitjana de 4,4 sobre 5 .

 

 La Jornada va estar patrocinada per Deloitte , Auren , Aqualogy , Innevis , Víntegris , MyCIO, Cloudjacket, Andornet i el suport institucional de Coettc , COEINF , Consell General d'Economistes , IAITG , ISMS, itSMF , UAB , ATI, Telecos.cat, CCJCC .

Va agrair als professors dels cursos presencials CISA , CISM i CGEIT així com del Curs Online CISA , que, de forma desinteressada fan possible el oferir aquests cursos .

El Sr. Josep Lluís Colom va començar la seva presentació comentant que Cloud Computing en essència no és una tecnologia sinó una metodologia de lliurament de serveis.

 

El Sr. Colom va fer una definició del que s'ha d'entendre per Cloud Computing enunciant les cinc característiques essencials que determinen el que és el Cloud , posant l'accent que s'han de complir totes elles.

 

Va comentar també que una migració al Cloud només pot ser òptima quan els Sistemes d'Informació estan totalment alineats amb el negoci i el seu nivell de gestió s'acosta a la millora continuada . En aquest sentit ha d'haver un catàleg de serveis molt ben definit .

 

També es va comentar la importància dels contractes a definir amb els proveïdors de Cloud , tenint molt ben definida la possibilitat de poder migrar totes les dades en cas de voler contractar un altre proveïdor un vagada finalitzat el servei . Es va destacar la dificultat en aquest punt .

 

El Sr. Colom també ha posat èmfasi en la necessitat de conèixer on resideixen les dades per complir amb les normatives locals .

 

web assitents 1 5 nov 2013

 

Finalment hi va haver un diàleg entre els assistents on es va comentar la dificultat de la recuperació de les dades un cop feta la migració, sobretot si no s'ha especificat clarament en el contracte i la dificultat de la consultoria

 

Barcelona a 5 de novembre 2013

 

 

Descarregar PDF presentació

 

 

Calendaris

Agost 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt