destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

En el marc del cicle de píndoles tecnològiques que ISACA Barcelona organitza amb el Col·legi d'advocats de Barcelona (ICAB) es va presentar la segona píndola que va estar a càrrec de Francesc Muñoz, CIO del despatx d'advocats Cuatrecasas i que va versar sobre la "Gestió de la seguretat informàtica en un despatx d'advocats: cas pràctic"

En la presentació de la Jornada, el Sr. Manuel Martínez va fer esment sobre la importància d'aquesta col·laboració, de la voluntat de seguir treballant en la celebració d'aquestes píndoles i també, en un major treball en comú, en altres activitats.

 

La Sra. Belén Durán va moderar la taula i el Sr. Joaquim Altafaja va comentar la importància de la col·laboració entre l'advocacia i els professionals dedicats als sistemes d'informació.

A continuació, el Sr. Francesc Muñoz va començar la seva conferència fent-se la següent pregunta: és segur enviar informació per correu electrònic?

En aquest aspecte, com en la utilització de la tecnologia en general, va destacar la importància de la sensibilització dels usuaris sobre les eines, que en cada moment utilitza, i el grau de risc que això comporta.

La falta d'Informació, formació i que de vegades la mateixa tecnologia no ajuda, fa difícil el bon ús dels sistemes d'informació.

El Sr. Francesc Muñoz va fer esment d'aquelles activitats que ajuden a pal·liar aquests riscos, on el compromís dels usuaris, una bona política de contrasenyes, una eficient gestió de perfils i uns procediments d'altes i baixes ben definits, és essencial.

Va comentar la necessitat de tenir una bona política de continuïtat de negoci i com a mesures preventives destacar el xifrat de la informació en els dispositius mòbils. Una de les majors preocupacions és el control sobre la fuga d'informació on l'anàlisi de comportament ha de ser de gran ajuda.

Finalment, hi va haver un diàleg entre els assistents on es va comentar que el monitoratge ha de ser sempre de manera que no envaeixi el dret de la privacitat i dins del marc legal. També es va comentar les diferents maneres de ciber extorsió existents en l'actualitat i la manera de defensar-se.

A les 20:00 hores es va donar per tancada la conferència deixant una bona impressió entre els assistents.

 

PDF

 

         

 

Calendaris

Agost 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt