destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

 

 

El 7 de juliol, ISACA Barcelona va celebrar la recent signatura del conveni de col·laboració amb la prestigiosa organització internacional sobre privacitat IAPP (International Association of Privacy Professionals) amb una jornada de formació contínua sobre "El Reglament General de Protecció de Dades i les solucions criptogràfiques".

 

 

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, Innevis, Víntegris, Cloudjacket, ItAdvisory, Andornet, OptimumTIC i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consell General d'Economistes, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT, Fòrum CIS, IAPP, PMI i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

 

El ponent va ser Bavo Van den Heuvel, un expert auditor forense, auditor de ISO27001 i certificat amb les certificacions de l'IAPP CIPP / E, CIPT i CIPM. Van presentar la col·laboració Josep Cañabate, membre de la Junta de ISACA Barcelona i Marc Gallardo, Chairman a Barcelona de la IAPP.

 

En la seva presentació, el ponent ens va aproximar al món de la criptografia, explicant clarament les diferències entre els sistemes de claus simètriques i claus asimètriques. Especialment interessants van ser les propostes de diverses solucions per aconseguir cobrir els aspectes que solen suposar mancances en aquests sistemes de xifrat.

 

assistents 2

 

Així, cal destacar la necessitat de protegir el canal de comunicacions o la dificultat de xifrar un correu electrònic.

 

Així mateix, va incidir el ponent en els riscos de reidentificació davant dades que es poden considerar anònims i la seva regulació en la proposta de reglament de la Unió Europea que està en tràmits d'aprovació.

 

Finalment, va proporcionar algunes recomanacions sobre el xifrat de memòries externes i d'ordinadors portàtils, per tal de protegir-se dels robatoris o les pèrdues.

 

Després d'aquesta interessant presentació es va obrir un torn de preguntes que va originar un interessant debat entre el ponent i els assistents.

 

Barcelona 7 de juliol 2015

 

Nota de Premsa

 

PDF Presentació

Calendaris

Juliol 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt