La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.
Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.
Un gran equip al teu abast.
El 5 de juliol va tenir lloc la jornada de formació mensual titulada "Evitar conflictes proveïdor-client en projectes tecnològics", a càrrec d'Eduard Elias, Perit Judicial. Àrbitre al Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya.
La Jornada fou patrocinada per Deloitte, Auren, Innevis, Víntegris, ItAdvisory, Andornet, OptimumTIC i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consell General d'Economistes, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, Fòrum CIS, IAPP, PMI i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.
Joan Barceló, President d’ISACA Barcelona, va introduir la jornada comentant les activitats de l'associació, el resultat de l'Assemblea Extraordinària celebrada el passat mes de juny, on es va triar la nova Junta Directiva. Va fer esment de la preparació del V Congrés d'ISACA Barcelona que se celebrarà, a l'entorn del "IOT Solutions World Congress" el proper 26 d'octubre. Seguidament va donar pas a la ponència del Sr. Eduard Elias.
Elias, va explicar quines són les causes més habituals que porten els projectes tecnològics al seu pitjor final: acabar als jutjats. Va detallar com neixen els conflictes, els punts crítics on apareixen, com es poden preveure i com es poden gestionar les diferències per evitar que derivin en conflictes judicials.
El ponent va exposar tres punts bàsics pels quals s'arriba al desacord: Previsions equivocades (expectatives), canvi de prioritats durant el desenvolupament del projecte i interpretacions diferents sobre l'acord.
Per pal·liar aquests punts, el ponent va comentar la necessitat que, en els contractes, les especificacions són un annex al contracte i que són d'obligat compliment entre les parts, especificar clarament que s'espera per part de les parts i ser molt pedagògic en els procediments.
També s'ha de delimitar els temps de les proves, verificar els termes de la garantia, temps en la resposta de la comprovació del funcionament, acordar quan es pot suspendre un contracte i en quins termes. Determinar les clàusules de mediació, arbitratge i jurisdicció ordinària.
Un altre tema molt important a tenir en compte, segons Elias, és establir un protocol per tractar els canvis de les especificacions perquè no hi hagi dubtes a l'hora de realitzar-los i que les parts assumeixin els costos que representa. Finalment establir un calendari real acordat per les parts.
En definitiva s'ha de tenir en compte dues fixacions: Establir clarament les expectatives i delimitar les responsabilitats.
Va comentar el tracte que han de tenir els documents de treball, les actes, diferenciar entre reunions de treball i reunions on es prenen decisions sobre el projecte. Va recalcar en la necessitat que les actes han d'estar signades per les dues parts.
Finalment comentar les diferents possibilitats de resoldre els conflictes, quan les parts no es posen d'acord, com és la mediació, l'arbitratge i el jutjat, explicant les diferents característiques d'aquests entorns.
La sessió va acabar amb un networking, acompanyat d'un refrigeri, on es va seguir parlant de les diferents experiències en projectes fallits i les seves conseqüències, per part del client i del proveïdor.
Barcelona 5 juliol 2016
https://isacabcn.org/index.php/ca/219-evitar-conflictes-proveidor-client-en-projectes-tecnologics#sigFreeIdcec35109ab