La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.
Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.
Un gran equip al teu abast.
El passat 8 de novembre va tenir lloc la jornada mensual de formació en la qual Pablo Ballarín, Consultor de Ciberseguridad. CISA, CISM, CSX-F, ens va parlar de “La seguretat més enllà de l'Internet de les coses”. El ponent ens va presentar les tendències i problemàtiques en matèria de seguretat que s'estan desencadenant especialment arran de l'aparició del cloud computing i el gran augment de dispositius mòbils, que han explotat el perímetre.
La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, Innevis, Víntegris, ItAdvisory, Andornet, OptimumTIC i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.
El creixement exponencial en el desenvolupament tecnològic que va enunciar Gordon Moore no fa més que incrementar-se. Els factors que provoquen problemes de seguretat són les vulnerabilitats en el codi, el desconeixement dels usuaris i les organitzacions i el fet que està tot connectat, multiplicant-se les possibilitats d'atacs.
Darrere d'aquests problemes estan els que s'aprofiten d'això, com els qui es beneficien de les dades dels usuaris, que no són només les empreses que tots coneixem com Google o Facebook, sinó els data brokers que se situen entre aquestes empreses comercials i les empreses de màrqueting i fins i tot les agències governamentals.
També darrere d'aquests problemes estan els delinqüents que naveguen per la Deep Web o els assetjadors.
Així mateix, en la ponència es van presentar les tendències actuals que aniran més enllà de l'Internet de les coses, com la intel·ligència artificial, la robòtica, la biotecnologia o les tecnologies BCI, la qual cosa obre pas al fet que ja no hàgim de témer un atac informàtic que pugui posar en perill el nostre sistema d'informació, sinó que aquest atac, a partir d'ara, podrà posar en perill la nostra vida, el nostre cos.
Les principals solucions semblen ser la regulació i, especialment, la divulgació d'aquests riscos, amb la finalitat de fer que tots siguem conscients dels perills.
La sessió va acabar amb un networking, acompanyat d'un refrigeri, on es va seguir parlant de les diferents experiències en l'enfocament de com abordar la seguretat en l'entorn actual.
Barcelona 11 novembre 2016
https://isacabcn.org/index.php/ca/229-la-seguretat-mes-enlla-de-l-internet-de-les-coses#sigFreeId89e8ba7978