La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.
Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.
Un gran equip al teu abast.
El 16 de març la nostra associació presentava una sessió més, ia la 15a, del cicle de píndoles tecnològiques que organitza en col·laboració amb la Secció de Dret TIC de l'ICAB. En aquesta jornada Albert Castellana ens va introduir en la tecnologia blockchain i ens va parlar sobre contractes intel·ligents i danys.
El ponent ens va explicar com funciona aquesta tecnologia en la qual un individu envia una transacció que comparteix amb altres individus que validen aquesta transacció mitjançant un algoritme de consens. Quan aquesta transacció es valida s'inclou en un bloc que constitueix la blockchain que no és més que la concatenació de molts blocs confirmats. Aquesta tecnologia permet dur a terme contractes intel·ligents que prescindeixen d'intermediaris i també la creació de danys (Organització descentralitzades autònomes). Aquestes Doneu-vos permeten crear estructures de negoci en la qual tots els participants (accionistes, proveïdors, clients, etc.) intervenen directament sense necessitat de crear infraestructures realitzant transaccions a través de la blockchain.
És evident que hi ha reptes com la seguretat, la globalització, la jurisdicció o la fiscalitat però també molts beneficis, com la confiança, l'autonomia, els baixos costos d'infraestructura, la auditabilitat o la traçabilitat.
Per concloure, el ponent va explicar alguns exemples en què havia participat en els quals s'havia utilitzat aquesta tecnologia com a iniciatives relacionades amb les smart cities o la creació d'una moneda virtual en un entorn universitari.
En finalitzar la sessió es va iniciar un animat debat en el qual es va posar de manifest el disruptiu d'aquesta tecnologia i el gran desconeixement que hi ha davant la mateixa.
20 març 2017