destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El 4 d'abril vam celebrar la "Jornada Anticorrupció, les claus de l'escenari de la nova ISO 370.001", que van oferir l'advocat Miquel Fortuny i Yolanda Serrano, d'Aenor.

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, Innevis, Víntegris, Andornet, OptimumTIC i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

Yolanda Serrano ens va aproximar a aquesta nova norma ISO certificable que va sorgir arran de la necessitat global de lluitar contra la corrupció.

Aquesta norma exigeix l'establiment del context, de l'avaluació del risc de suborn, el lideratge, la planificació, un adequat suport, així com controls operacionals i la definició d'indicadors, mètriques i revisions que assegurin la millora contínua del sistema.

assistents3

Miquel Fortuny va destacar l'actual panorama en què des de 2010 es va instaurar en el nostre Codi penal la responsabilitat penal de les persones jurídiques.

Va realitzar un recorregut pels delictes de corrupció i especialment els relatius al suborn: el suborn i la corrupció entre particulars.

També ens va parlar del tràfic d'influències, la prevaricació, el finançament il·legal de partits i la malversació de fons públics.

Així mateix va esmentar algunes guies en què s'estableixen controls per lluitar contra la comissió d'aquests delictes, com la del SEPBLAC sobre corrupció en les activitats econòmiques internacionals.

La sessió va finalitzar amb un networking, acompanyat d'un refrigeri, on es va seguir parlant de les diferents maneres de com afrontar els reptes de la lluita contra la corrupció, les eines de què es disposa i la manera d'afrontar els canvis legislatius que s'incorporen.

Barcelona 4 d’abril 2017

PDF Nota de Premsa

PDF Presentació Miquel Fortuny

PDF Presentació Yolanda Serrano

 

 

 

Calendaris

Febrer 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt