destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El 2 de maig de 2017 vam celebrar la "La Indústria 4.0: Seguretat i nous perfils professionals", que va oferir l’enginyer Xavi Pi.

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, Prosegur, Víntegris, Andornet, OptimumTIC i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona. 

Xavi ens va aproximar a la història de la indústria i les seves diferents revolucions fins a arribar a la que ell anomena 4a. revolució industrial.

Entre les seves definicions contempla dos pilars, la internet de les coses i Computació basada en agents (fabricació holònica).

Xavi Pi va destacar I4.0 Component (DIN 91345 / IEC 63088) i Modularitat en xarxa (comunicacions) com a elements importants de la tecnologia de la indústria 4.0.

El ponent va comentar que el creixement de la Internet Industrial de les coses (IIoT) i Industry 4.0 està impulsant la necessitat d'una connectivitat oberta i segura entre dispositius. Això ha donat com a resultat que l'arquitectura unificada de la Fundació OPC - OPC UA -el creixement sigui considerada com la norma per garantir que això pugui tenir lloc. En lloc de substituir els estàndards, OPC UA els complementa creant una capa comú per intercanviar informació.

assistents 2

La Indústria 4.0 està forçant la convergència dels mons de les operacions amb el món de les TIC, donant lloc a la denominada convergència IT/OT. El fenomen dóna nom a la punta d'un iceberg que engloba el replantejament d'equilibris que han estat vigents durant dècades  Al rerefons hi ha la col·lisió de visions del món diferents, que es reflexa en percepcions contraposades del risc i del temps. La seguretat en sentit ampli, englobant tant la ciberseguretat com la seguretat funcional, és el factor clau que determinarà els nous estats d'equilibri. Nous perfils professionals, perfils híbrids, ja comencen a ser demandats pel mercat ja que són els que poden moure's transversalment pels dominis que estan destinats a fusionar-se amb altres, mutar o desaparèixer.

En tot cas, són uns perfils que en aquests moments són difícils de trobar però amb un gran futur.

La sessió va finalitzar amb un networking, acompanyat d'un refrigeri, on es va seguir parlant de les diferents maneres de com afrontar els reptes de la situació creada per les necessitats de la indústria cada vegada més orientada a processos automatitzats i els reptes que per la seguretat això representa.

Barcelona 3 de maig 2017

 

PDF Nota de premsa

PDF Presentació

 

Calendaris

Febrer 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt