destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

Aquest 24 d'octubre celebràvem el nostre VI Congrés dedicat a l'"Impacte de les noves tendències en l'era de la societat digital: Blockchain, Big data, Ciberseguretat, RGPD...". El lloc triat per a l'esdeveniment va ser el Citilab de Cornellà, en el qual algunes d'aquestes tendències tenen lloc i mitjançant el qual precisament es vol augmentar l'efecte beneficiós de les mateixes en la comunitat local.

 El Congrés, al qual van assistir més de 170 destacats congressistes, alts directius d'empreses líders i un elevat nombre d'institucions del sector públic, va comptar amb el patrocini de Deloitte, Auren, Prosegur, Vintegris, OptimumTIC, Andornet y BNFIX.

I és que estem en un moment crucial en què ISACA té un paper rellevant. Per això, comptem amb ponents de primer nivell que ens van il·lustrar sobre aquestes tendències. Així, Selva Orejón, directora executiva de onBRANDING es va referir als nous "Escenaris d'Exposició Digital", com poden ser les xarxes socials o l'ús de apps o de serveis digitals.

En tots ells transcorre la nostra vida digital i en ells deixem una empremta que després pot tenir un efecte en la nostra reputació o en la de l'empresa o entitat en què treballem.

Manel Carpio, soci de Deloitte i Javier Sánchez, director d'IT Risk, Control & Reporting de Banc Sabadell, ens van oferir un interessant estudi i la seva visió pràctica sobre la importància de la "Gestió de riscos IT de terceres parts en un context fortament regulat". I és que en aquesta societat digital i en la qual es multipliquen les baules de les cadenes de contractació, una bretxa de seguretat en un d'aquests baules repercuteix en l'empresa contractant que assumeix responsabilitats. Per això, la gestió de riscos d'aquestes terceres parts és essencial.

VI Congrs ISACA Barcelona 2017 64

Pablo Ballarín de Balusian, ens va portar al futur amb la ponència "Prometeu en el ciberespai o com ha de ser la Ciberseguretat en el futur". En aquest futur, el cos humà podrà utilitzar tecnologia per a pràcticament totes les seves funcions, convertint-nos gairebé en éssers immortals però si la seguretat no acompanya aquesta evolució també en vulnerables a atacs. D'aquesta visió futurista plena de tecnologies increïbles com la nanorobòtica o les tècniques d'edició d'ADN vam tornar a la realitat amb la ponència de Jose Luís Colom, director tècnic de AUDERTIS Audit Services "Integrant ISO-27001 o ENS amb el RGPD”.

El RGPD ens dóna una major flexibilitat a l'hora d'adoptar les mesures de seguretat pel que resulta recomanable acudir a una d'aquestes metodologies i integrar-la amb el compliment del RGPD. I per fer front als reptes tecnològics ¿què necessitem?

 A la taula de debat "L'era digital: nous professionals" moderada per Josep Cañabate, Secretari d'ISACA Barcelona, van participar Carme Sánchez Ors, responsable Corporativa de Protecció de Dades de la DIBA, Laura Nieto, Compliance Department de Crèdit Andorrà, Albert Forn, Associate Director de GSMA, mSchools i Xavier Pi, Comissió d'Indústria 4.0. Tots ells van oferir un interessant debat en què va destacar més que l'aparició de nous professionals, la necessitat de noves capacitats que encara no es reflecteix en el sistema educatiu, de manera que tant els nadius digitals com els professionals que han de patir una metamorfosi per adaptar a aquest nou entorn, han de realitzar un esforç per formar-se, aprendre i evolucionar.

VI Congrs ISACA Barcelona 2017 85

Ramsès Gallego, Past President de ISACA Barcelona ens va oferir una interessant visió del "Blockchain ... o com canviar les regles del joc", en què es va posar en relleu la gran repercussió que el Blockchain pot tenir en la forma en què fem les coses , digitalitzant completament models de negoci i prenent la davantera al legislador.

Álvaro Prieto, Sènior Manager de Deloitte, ens va fer una demostració de les vulnerabilitats d'una cosa tan vital per a moltes empreses com són els TPV amb la seva ponència "Inside TPV-PoS: secrets, amenaces i solucions. Exemples d'atacs ciber en Terminals de Punt de Venda.

Esmeralda Saracíbar, del Data Privacy Institute i ISMS, ens va explicar el "Codi de Bones Pràctiques en Protecció de Dades per a projectes de Big data", en el qual s'ofereixen unes pautes perquè el Bigdata pugui conviure amb la protecció de dades.

Aquestes ponències es van complementar per primera vegada al nostre Congrés, amb dos tallers titulats "COBIT Business game" i "RGPD: un joc de nens" mitjançant els quals vam oferir una visió de gamificació per ajudar a la conscienciació i la comprensió d'estàndards i normatives extremadament complexes.

VI Congrs ISACA Barcelona 2017 135

Esperem que hagueu gaudit del Congrés que va presentar i va clausurar el nostre president Joan Barceló i en què Joaquim Altafaja, Vicepresident de ISACA Barcelona, va actuar com a mestre de cerimònia. Tota la junta d'ISACA Barcelona i el nostre gerent Carles Mateu hem volgut reflectir aquest moment en què aquestes noves tendències impacten en les nostres vides i en el qual ja sembla que ens trobem en un punt de no retorn.

Barcelona, 28 d’octubre 2017

 

 

PDF Nota de Premsa

Presentació Escenaris d'Exposició Digital. Selva Orejón

Presentació Gestió de riscos IT de terceres parts en un context fortament regulat. Javier Sánchez/Manel Carpio

Presentació Prometeu en el ciberespai o com ha de ser la ciberseguretat en el futur. Pablo Ballarin

Presentació Integrant ISO-27000 o ENS amb el RGPD. José Luis Colom

Presentació Inside TPV-PoS: screts, amenaces i Solucions. Álvaro Prieto

Codi de bones Pràctiques en Protecció de Dades per a Projectes de Bis Data. Esmeralda Saracíbar

 

 

Calendaris

Abril 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt