destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El passat dilluns 27 de novembre, es va celebrar a Andorra la Vella, una trobada per parlar de la computació i seguretat quàntica, denominada Andorra Quantum Valley. Aquesta conferencia la va organitzar Andorra Telecom, ISACA Barcelona i Entanglement Partners S.L.

La mecànica quàntica és la teoria que descriu la natura a la seva mida més petita, tal com ha explicat el catedràtic de la Universitat de Barcelona, José Ignacio Latorre. Implica que l’home està arribant al control dels àtoms individuals.

Aplicat a la tecnologia, i més concretament a la computació, “tenim una potència de càlcul que mai havíem sospitat”, ha assegurat Latorre. “Una gran revolució” que, ja al 2018, tindrà aplicacions més concretes amb el que s’anomena “supremacia quàntica”, és a dir, amb la presentació d'“un ordinador que farà tasques que no és capaç de fer el superordinador més gran de la terra”.

assistents 2

Però no tot són bones notícies. Una de les aplicacions més importants d’aquesta física és que és “molt agressiva” i pot comportar el trencament de la criptografia actual, basada en la factorització, ha alertat el catedràtic.

Anant més a les afectacions per al ciutadà, pot afectar la seguretat de qualsevol moviment que fa per Internet, com una transacció econòmica o pujar una fotografia al núvol.

El president d'ISACA, l'Associació pel Control y l'Auditoria dels Sistemes d'Informació, Joan Barceló, explica que "és important que estem al cas de com funciona" perquè "la mateixa eina que genera el problema aporta la solució".

De la seva banda, el director de Seguretat i Control d'Andorra Telecom, César Marquina, posa en relleu que esdeveniments com aquest tenen com a objectiu "la divulgació de l'evolució tecnològica amb experts de primer nivell" per a que cadascú dibuixi el camí "per pensar en el futur pròxim".

Fonts: Andorra Difusió: Andrés González-Nandín i Diari d’Andorra

A 30 de novembre 2017, Andorra La Vella, Andorra

PDF Presentació

Video

Calendaris

Abril 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt