destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El passat 6 de febrer va tenir lloc la jornada mensual de formació a l'auditori del CTTI. La jornada va versar sobre les aplicacions de signatura i segell electrònic. Sota el títol de "Les aplicacions de signatura i segell electrònic avançat en el Reglament eIDAS", Nacho Alamillo, Advocat, DEA, CISA, CISM, COBIT 5-f, ITIL-f, S.L. ens va introduir en la correcta utilització de les aplicacions i ens va parlar del Reglament eIDAS.

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, Prosegur, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, BNFIX i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

Nacho ens va parlar dels serveis de confiança que tenen per objectiu reforçar la confiança en les transaccions electròniques en el mercat interior proporcionant una base comuna per aconseguir interaccions electròniques segures entre els ciutadans les empreses i les administracions públiques i incrementant, en conseqüència, l'eficàcia de els serveis en línia públics i privats, els negocis electrònics i el comerç electrònic a la Unió.

asistents 2

Nacho va seguir definint la signatura electrònica com la que acredita l'actuació de les persones, d'acord amb el que disposa la LSE i el Reglament eIDAS (només per a persones físiques, a diferència de la LFE), i segell electrònic com el que acredita l'origen i integritat de les dades de persona jurídica (només preveu el Reglament eIDAS).

Seguidament va fer una exposició de la firma "ordinària" que la va definir com que no s'equipara directament a la signatura escrita, sinó que requereix una norma jurídica de legitimació. Processalment, pot ser una probatio diabolica. La signatura electrònica avançada, no s'equipara directament a la signatura escrita, però pot fer-ho, encara que normalment requereix una norma jurídica d'autorització, o un contracte entre les parts. Signatura electrònica reconeguda / qualificada, l'equiparació és ex lege i total, sense necessitat de cap altra norma jurídica de cobertura, tot i que d'això no es desprèn necessàriament el dret al seu ús, que quedarà subjecte a pacte o al que estableixi la normativa sectorial .

Sobre el segell electrònic de persona jurídica ens va comentar que segons l'Art. 36 Reglament eIDAS: "un segell electrònic avançat complirà els requisits següents: a) estar vinculat al creador del segell de manera única; b) permetre la identificació del creador del segell; c) haver estat creat utilitzant dades de creació del segell electrònic que el creador del segell pot utilitzar per a la creació d'un segell electrònic, amb un alt nivell de confiança, sota el seu control exclusiu, i d) estar vinculat amb les dades a què es refereix de manera tal que qualsevol modificació ulterior dels mateixos sigui detectable.

També va parlar sobre els dispositius de creació de signatura i segell, diferenciant entre modalitat "ordinària" i modalitat "qualificada". Seguidament comentar les diferents validacions i certificacions d'aquests dispositius segons el que estableix el Reglament eIDAS, entre d'altres.

Finalment comentar els diferents controls i objectius específics com podria ser el assegurar que el signant / creador de segells no altera el document a signar / segellar de forma accidental.

En acabar l'exposició es va obrir un torn per al debat en el qual es van suscitar múltiples qüestions i va acabar amb un refrigeri a les mateixes instal·lacions.

Barcelona 11 de febrero 2018

PDF Nota de Premsa

PDF Presentació 

 

 

Calendaris

Juny 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt