destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El passat 6 de març va tenir lloc la jornada mensual de formació a l'auditori del Citilab de Cornellà. La jornada va tractar sobre la figura del DPO i la seva posició a l'empresa. Sota el títol de "La Integració del DPO en l'Empresa. Aspectes Clau per a la seva Contractació " Helena Monzón i Carlos García, advocats sèniors del bufet Jausas, ens van introduir en la comprensió del nou rol que la RGPD ens obligarà introduir, ja sigui amb personal intern o com a servei contractat.

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, Prosegur, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

Ens van fer una descripció detallada de la figura del DPO segons el nou marc normatiu. Van explicar les seves competències i obligacions. Segons la nova RGPD, la figura del delegat de Protecció de Dades es converteix en una figura clau dins de l'organització a l'hora de gestionar el tractament de dades. La nova reglamentació no obliga a totes les organitzacions a tenir un DPO, si estan obligats els organismes públics (excepte tribunals) quan el tractament és a gran escala i quan les activitats principals siguin sistemàtiques i d'observació habitual.

Assistents 2

Seguidament van definir els diferents conceptes clau, com poden ser l’observació habitual i sistemàtica, desgranant que s'entén per "habitual" i "sistemàtica". Van abastar el tema de quan és obligada la designació de la figura del DPO.

Van informar àmpliament de les funcions de la nova figura que van definir com a garant del tractament, i responsable de demanar informaci. Informar, assessorar i emetre recomanacions. Introduir metodologia i supervisió d'implantació. Cooperació amb l'autoritat de control (AC) i actuació com a punt de contacte. Anàlisi de riscos. Naturalesa, abast, context i fins del tractament. Enfocament selectiu. Identificació de bases jurídiques de tractament. Compliment principis. Polítiques de protecció de dades.

Un altre punt que es va tractar el que pot crear conflictes d'interessos en la funció del DPO. Un punt clau és la independència de la seva activitat, havent de poder exercir-la sense restriccions i per això es preveu una protecció especial en les seves relacions laborals. La contractació laboral de DPO es realitzarà a l'empara de l'Estatut dels Treballadors i en casos de contractació de serveis es trobarà subjecta al Codi Civil i al Codi de Comerç.

En temes pràctics van definir una sèrie de mesures que garanteixin l'eficàcia de l'activitat del DPO com pot ser l'obligació de proporcionar recursos necessaris i actualitzacions formatives o el d'assignar mitjans materials i personals. En referència a les seves obligacions indicar, entre altres, està participar activament en l'aplicació del principi de protecció de dades "(...) per disseny i per defecte ...".

Finalment han indicat les particularitats de la contractació de serveis per fer les funcions del DPO, on la independència del servei ha d'estar ben determinat, l'abast, les obligacions i el lliurament dels informes de compliment, així com les condicions de finalització del contracte.

Finalment hi va haver un animat col·loqui on el conflicte d'interessos va despertar debat. ¿Fins a quin punt el DPO podrà exercir aquesta independència? La idea és que tot nou reglament necessitarà un temps d'adaptació per totes les parts, encara que hi ha la impressió que estem lluny de complir amb la nova RGPD.

Barcelona 20 de març 2018

PDF Nota de Premsa

PDF Presentació

 

Calendaris

Maig 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt