destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El passat 21 de desembre va tenir lloc la jornada mensual de formació a la Sala Barcelona de l’Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona. La jornada va versar sobre el nou COBIT 2019, sota el títol de "Presentaci de COBIT 2019". Xavier Rubiralta Costa, responsable de projectes de seguretat i privacitat de la UAB, va ser el ponent de la ponència.

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, Prosegur, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, ITACA i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

Xavier Rubiralta va presentar els productes de COBIT i la seva arquitectura, els conceptes i elements clau, així com les majors diferències amb la versió anterior. Va fer una reflexió sobre el seu ús per part de les organitzacions i els professionals.

També va comentar que el framework COBIT, que ajuda a assegurar un govern efectiu de la informació i la tecnologia de les organitzacions, ha estat actualitzat amb informació i guies, facilitant una implementació més fàcil i personalitzada. I alhora, ha reforçat el paper continuat de COBIT com a impulsor de la innovació i la transformació del negoci.

asistents 4

També Xavier va puntualitzar el que no és COBIT, així el que no pretén és ser una descripció total de les infraestructures de TI, ni organitza els processos de negocis, tampoc pretén organitzar i prescriure tota la tecnologia. Sí que és una plataforma per a la governança i la gestió de les TI.

Finalment va presentar les diferents guies per a la implantació del COBIT 2019 i que ja estan disponibles per als socis d'ISACA al web de l'organització. Per a això va fer una descripció dels aspectes més importants d'aquestes guies.

Finalment, Xavier, va fer un repàs dels components i conceptes més importants de l'arquitectura de COBIT 2019. Va descriure el que són els objectius de governança i aquells que són objectius de gestió.

Finalment va comentar aquells aspectes més destacats sobre les diferències existents sobre COBIT 5 en relació a l'alineament amb els objectius de les empreses, destacant que es tracta de donar-li un enfocament més transparent i facilitar la seva assimilació.

Al final de la ponència es va establir un interessant debat de com fer arribar la plataforma a les empreses i facilitar-ne la implantació. Es va destacar que la necessitat de donar a conèixer COBIT 2019 i que la seva implantació hauria de fer gradualment.

La jornada va finalitzar amb un networking, acomiadant així l'any 2018 i desitjant que el 2019 fos un any on els reptes professionals i personals tinguessin tota mena d'èxits.

Barcelona 20 desembre 2018

PDF Nota de Premsa

PDF Presentació

 

Calendaris

Maig 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt