destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El passat 5 de febrer de l'2019 va tenir lloc la jornada mensual de formació a l'Auditori de IL3. Institut de Formació Contínua. La jornada va versar sobre com fer front a un atac cibernètic sota el títol "Com fer front a un ciber atac. La importància de l'assegurança de risc cibernètic". Carmen Segovia, directora de línies Financeres per a Catalunya i Balears i Responsable Nacional de Ciber risk va ser la ponent de la xerrada.

 La Jornada fue patrocinada por Deloitte, Auren, Prosegur, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, ITACA y con el suporte institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

Carmen va expressar la necessitat de protegir la informació que gestiona l'empresa en els seus sistemes i també tenir en compte els sistemes dels seus proveïdors externs com a punt de partida per poder assumir les conseqüències econòmiques assegurables i que es deriven d'un Fallada de seguretat o Fallada de sistemes.

assistents 3

Des d'un punt de vista d'una asseguradora, Carmen va expressar la seqüència de com s'ha d’afrontar una ciberextorsiór:
1. Intervenció d'un equip de resposta davant incidents / Forensic.
2. Assessorament legal en cas de compromís de dades de caràcter personal.
3. Assessorament en gestió de crisi si es filtra i es fa pública aquesta situació.
En aquest ordre de coses, s'ha de fer una valoració de les despeses ocasionades per l'extorsió en què pot haver estat provocat per un ransomware. Aquí apareixen les despeses de recuperació de les dades, despeses incorregudes per reprendre els sistemes, assessorament per a la gestió, negociació i el possible pagament del rescat, pèrdua de beneficis / Pèrdua de Beneficis derivada del dany reputacional o Fons de recompensa: suma oferta que porti a l'arrest i condemna del ciberextorsionador.
A això caldria afegir despeses de defensa jurídica i la indemnització en cas de ser responsables legals de la pèrdua ocasionada.

En aquesta mateixa línia, Carmen va exposar dos casos més sobre la situació en què hi ha un compromís de dades i com fer front a aquest esdeveniment on apareixen les diferents fases per afrontar-lo, la relació amb els afectats, l'acompanyament davant del regulador i tots aquells procediments necessaris per fer front a les responsabilitats hagudes. També va destacar la gestió de la sanció administrativa en matèria de protecció de dades (G.D.P.R.).

Finalment, Carmen, va plantejà el cas d'una caiguda dels sistemes de forma involuntària, negligent o per atac de DDoS i els perjudicis que comporta i la manera d'afrontar-lo durant i després de la caiguda.

Carmen es va referir a la manera en què les asseguradores fan front a aquest tipus d'esdeveniments per calcular la prima de l'assegurança, on un aspecte molt important és el nivell de les mesures de seguretat implementades i la criticitat de les dades.

Al final de la ponència es va entaular un interessant i intens debat sobre la possibilitat d'assegurar les infraccions, la necessitat de denunciar l'extorsió i com es pot valorar la prima de l'assegurança.

Com sempre la jornada va finalitzar amb un refrigeri i un networking on es va seguir intercanviant opinions sobre la conferència que Carmen va oferir.

Barcelona 8 de febrer 2019

PDF Presentació

PDF Nota de Premsa

Calendaris

Abril 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt