destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El 26 de setembre va tenir lloc la nostra jornada de formació mensual, en la qual el Director d'Estratègia del CESICAT, Tomàs Roy, ens va parlar de les últimes tendències de ciberseguretat.

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, s21sec, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, ÍTACA i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consell General d'Economistes, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

En la seva ponència va destacar la professionalització del ciberdelicte o el cybercrime-as-a-service, en el qual, d'una banda estan els grups criminals organitzats, per l'altre, el ciberespionaje, en el qual han aparegut també els interessos dels Estats. A més hi ha hagut una evolució cap als atacs més dirigits.

Entre les tipologies d'amenaces de ciberseguretat es van esmentar el cryptojacking, el phishing, els problemes de configuració del programari o la seva alteració pels atacants, el ransomware que ha començat a tenir com a objectiu a les administracions públiques o la intel·ligència artificial, que a més d'utilitzar-se per a atacar s'està començant a utilitzar per a defensar-se en una espècie de Bot War.

assistents 3

Finalment, repassem la tendència en normativa de ciberseguretat que ha tingut un desenvolupament considerable en aquests dos últims anys amb l'aprovació de legislació tan important com el Reglament General de Protecció de Dades o la Directiva NIS i la seva transposició.

També es va fer referència a la renovació del mandat de l'agència europea ENISA i la transformació del CESICAT en Agència de Ciberseguretat de Catalunya. En definitiva, la ciberdelinqüència està més organitzada i és més eficient, la qual cosa ens obliga a estar a l'altura per a garantir l'èxit de la transformació digital i la ciberseguretat.

Al final de la ponència es va establir un interessant debat sobre la importància de la implementació de mesures de seguretat per a mitigar els riscos, la implicació de la direcció i la formació imprescindible a tots els nivells.

Barcelona 5 d’octubre 2019

 

Nota de Premsa

PDF Presentació

 

Calendaris

Febrer 2023
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt