La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.
Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.
Un gran equip al teu abast.
El 4 de febrer 2020 va tenir lloc la jornada mensual de formació a l'Auditori de IL3. Institut de Formació Contínua. La jornada va versar sobre la seguretat en el núvol amb el títol de "Ciberdelinqüència: perfils, víctimes i prevenció", i va comptar amb la participació, com a ponent, d'Andrea Martín, Criminòloga en OptimumTIC, SL.
La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, s21sec, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, ÍTACA i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consell General d'Economistes, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.
Andrea Martín va fer una introducció sobre el context i va detallar la penetració d'Internet en els diferents països, així com la seva contínua expansió. Va seguir explicant els diferents perfils distribuïts per edat.
Seguidament va fer referència dels tipus d'atacs més freqüents i com en general aquests s'havien doblat des del 2015 a l'2018 i va comentar que aquestes dades havien quedat obsolets arribant a triplicar-se en l'actualitat.
Andrea va seguir desenvolupant la teoria de l'oportunitat on el delicte és al centre i s'han de produir tres circumstàncies, delinqüent, víctima i guardià.
Seguidament Andrea va fer una descripció ens de el perfil dels ciberdelinqüents destacant els següents aspectes:
• Sexe masculí
• 25 - 35 anys
• Alt nivell d'educació i certs coneixements informàtics i tecnològics
• Laboralment actius
• No es consideren delinqüents
• És a dir ... GAIREBÉ QUALSEVOL.
També va comentar que la meitat dels atacs efectuats a empreses són comesos per hackers per defecte i amb intervenció directa en els sistemes interns de la companyia.
• D'aquests accessos, més de l'15% es produeixen per negligències d'empleats i proveïdors.
• Els atacs a les marques d'empresa és un dels elements més utilitzats per afectar el valor de les accions i de la imatge de les companyies.
Finalment va destacar que qualsevol pot ser víctima dels cibercriminals i que la millor manera de defensar-se és tenir una bona cultura de seguretat i sobretot que la millor prevenció està en la formació dels empleats i dels ciutadans en general.
A la fi hi va haver una interessant xerrada entre els assistents on es va fer èmfasi de la necessitat d'interposar denúncies, per part de les empreses, com pels ciutadans però que moltes vegades no es realitzen, d'una part les empreses per por de les possibles conseqüències i per part dels ciutadans per desconèixer els passos a seguir.
A Barcelona 9 de febrer 2020