destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

El passat 15 de desembre va tenir lloc la jornada de formació. De nou, en aquesta ocasió, es va fer per mitjà d'una videoconferència a causa de les restriccions que ens imposa el COVIT19. Cal destacar la gran afluència de participants. La conferència va ser oferta per Santi Casas amb el suggeridor títol:

“SSI - La capa d'identitat que li faltava en el món digital?”

taula2

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, s21sec, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, ITACA i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consell General d'Economistes, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, BQB , Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

Santi va fer una introducció sobre els orígens de la identificació digital o com comprovar la identitat de les persones amb les quals s'estava dialogant. Per a això va esmentar la famosa vinyeta del New Yorker de l'any 1993, on un gos li diu a l'altre “no et preocupis, ningú sap que ets un gos”.

Santi també va fer un repàs històric de la identitat digital i va comentar que en el 2016 ja apareix el concepte d'identitat sobirana i que pel que sembla va ser Christopher Allen qui encunyo el concepte. Va ser en aquest mateix any on apareixen les xarxes distribuïdes de Blockchain.

El ponent va comentar que fins a aquest moment la identitat només era possible quan era atorgada per un tercer, a partir del moment de l'aparició de les xarxes distribuïdes és quan la tecnologia permet que la identitat pugui passar a ser propietat de l'individu sense dependre que un tercer hagi de verificar la identitat.

Santi va posar alguns exemples de la utilització del Blockchain com a suport del model de la identitat sobirana i tot allò que cal tenir en compte a l'hora d'aplicar aquesta tecnologia.

Finalment va explicar l'estat actual de la implantació de la identitat sobirana i les seves possibles aplicacions en el futur.

Al final va haver-hi una important intervenció per part dels assistents a la videoconferència preguntant per diferents aspectes de la utilització de la identitat sobirana i la seva projecció en el futur.

Barcelona 31 de diciembre 2020

PDF Presentació

Video

 

 

Calendaris

Desembre 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt