destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

El passat 15 de desembre va tenir lloc la jornada de formació. De nou, en aquesta ocasió, es va fer per mitjà d'una videoconferència a causa de les restriccions que ens imposa el COBIT 2019. Cal destacar la gran afluència de participants. La conferència va ser oferta per Xavier Rubiralta Costa, amb el suggeridor títol:

COBIT 2019, conceptes i elements clau

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, s21sec, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, ITACA i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consell General d'Economistes, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, BQB , Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

Al començament de la jornada es va donar a conèixer el conveni establert entre el Col·legi Oficial Enginyeria en Informàtica de les Illes Balears i ISACA Barcelona per part del Deganat del Col·legi Sra. Juana M. Perea i el President d’ISACA Barcelona Joan Figueras.

Xavier Rubiralta va presentar els productes de COBIT 2019 i la seva arquitectura, els conceptes i elements clau, així com les majors diferències amb la versió anterior. Va fer una reflexió sobre el seu ús per part de les organitzacions i els professionals.

També va comentar que el framework COBIT 2019, ajuda a assegurar un govern efectiu de la informació i la tecnologia de les organitzacions, i ha estat actualitzat facilitant una implementació més fàcil i personalitzada amb informació i guies. I alhora, ha reforçat el rol continuat de COBIT 2019 com a impulsor de la innovació i la transformació del negoci.

En relació amb la governança de l'empresa, en els sistemes d'informació i tecnologia, COBIT19 aporta tres solucions fonamentals: Aporta Beneficis, Optimitza el Risc i Optimitza els Recursos.

Va presentar les diferents guies per a la implantació del COBIT 2019 i que ja estan disponibles per als socis d’ISACA en la web de l'organització. Per a això va fer una descripció dels aspectes més importants d'aquestes guies.

Finalment, Xavier, va fer un repàs dels components i conceptes més importants de l'arquitectura de COBIT 2019. Va descriure el que són els objectius de governança i aquells que són objectius de gestió.

Al final de la ponència es va entaular un interessant debat de com fer arribar la plataforma a les empreses i facilitar la seva implantació. Es va destacar que la necessitat a donar conèixer COBIT 2019 i que la seva implantació hauria de fer-se gradualment.

2 de març 2021

PDF Presentació

Vídeo: https://youtu.be/pTiuWsQLApY

 

 

Calendaris

Febrer 2023
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt