destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

Els Srs. Jaume Torrents, Albert Lladó i Adolf Gómez durant la conferencia


La funció d'auditoria d’entitats financeres en el marc dels requeriments de Basilea

Dins del marc de conferències de formació contínua es va celebrar el passat 4 d'octubre, en el IL3 Institut de Formació Contínua – Universitat de Barcelona, una interessant xerrada sobre el paper de l'auditoria interna de les entitats financeres en el marc dels requeriments de Basilea.

La Jornada va estar patrocinada per Deloitte, , Auren, Arc Logics, CCH TeamMate, Abante Auditors, Vintegris i recolzada institucionalment per IAITG, itSMF, ISMS Forum, CCJCC, COEINF i COETTC.

- El Sr. Albert Lladó va fer una breu exposició sobre les activitats de *ISACA Barcelona i va posar l'accent de la propera conferència que se celebrarà a Barcelona el proper mes de Novembre “*Information *Security & *Risk *Management *Conference” animant a tots els socis a aprofitar aquesta oportunitat que se celebra a la nostra ciutat.

    - El Sr. Adolf Gómez fa una petita introducció de quin serà la seva exposició. Comenta que Espanya s'incorpora en el marc de la normativa de Basilea l'any 2001 i que aquest es crea per marcar uns criteris per avaluar la solvència de les entitats financeres de forma correcta.

    - Realitza una exposició sobre Basilea I i de Basilea II i fa una petita exposició sobre la Cosina de Risc destacant la gestió del risc, valorant la gestió del negoci i l'estratègia.

    - Sobre la norma de Basilea III va destacar que vol aconseguir que no es repeteixin situacions com l'actual

    - Basilea III exigeix que les entitats financeres tinguin un capital de apalancament d'un 3%. Comenta que és crea un comitè de supervisió per a les entitats financeres i que el capital de reserva es multiplica per 3 respecte a Basilea II.

 

Els assistents seguint amb interès la conferència

  

    - Arran de tot això la relació de l'Auditoria Interna amb el Supervisor és constant i s'ha de comunicar qualsevol incidència. També va indicar que l'Auditoria Interna va participar en l'elaboració de Basilea II.

    - Seguidament, Jaume Torrents, va explicar com realitzen la implantació de totes aquestes normatives. Va fer una exposició del tipus d'Informe que fa lliurament al Banc d'Espanya de forma regular.
    
    - Una de les tasques més importants és la bondat i validesa de les dades. Es fa una enumeració de les treballs que es realitzen dins de les entitats financeres, explicant com afecten aquests treballs i la valoració d'esforç per poder complir amb els requeriments del Regulador.

    - El Sr. Torrents va fer un exposició del tipus de proves per garantir la integritat de les dades. Finalment va fer una valoració, des de l'àmbit de la tecnologia, de la implicació a cada àrea de la Norma de Basilea III.

    - Finalment va haver-hi una animada participació per part dels assistents i les preguntes es van orientar cap a quin tipus de certificacions han de tenir les entitats financeres, es va preguntar sobre el tipus de proves i les mostres finals i el volum de treball que tot això representa.

    - Es va acabar la jornada amb un animat Networking, on els assistents van tenir l'oportunitat d'intercanviar experiències.

 

 

    A Barcelona 4 d'octubre 2011

 

Calendaris

Febrer 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt