La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.
Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.
Un gran equip al teu abast.
El Sr. Antonio Valle, va comentar que anava a parlar d'una tecnologia nova però de gran futur. Va fer una petita ressenya dels seus orígens centrant el naixement de la mineria de processos en la Universitat d'Eindhoven. No obstant això, en els dos últims anys s'ha anat introduint en la indústria i cada vegada està més present com una tecnologia eficient tant per donar més valor a l'auditoria clàssica com per facilitar les activitats d'anàlisi i millora contínua de processos.
En la línia del donar un major valor afegit a l'auditoria tradicional, el Sr. Antonio Valle, considera que l'auditoria ha d'anar més enllà d'esmentar els errors i de plantejar millores en els processos.
Dins del marc de conferències de formació contínua, es va celebrar el 4 de març de 2014, a l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona, una interessant xerrada sobre "Process Mining en l'auditoria de sistemes d'informació".
La Jornada va ser patrocinada per Deloitte , Auren , Innevis , Víntegris , Cloudjacket y Andornet i amb el suport institucional de Coettc , COEINF , Consejo General de Economistas , IAITG , ISMS, itSMF , UAB , ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT i l’Institut Municipal d’Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.
En la presentació de la Jornada, el Sr. Albert Lladó va fer esment de les activitats del capítol d’ISACA Barcelona destacant la tasca dels diferents grups de treball com els de la traducció del COBIT5 l'espanyol, Estratègia, EUROCACS o Seguretat, tots aquests grups de treball compostos per voluntaris, socis d'ISACA. També va esmentar la formalització d'una comissió de joves ambaixadors dins del capítol de ISACA Barcelona.
Seguidament, el Sr. Albert Lladó, va fer una introducció a la píndola de COBIT 5, com ja és habitual en les jornades d'ISACA Barcelona, parlant de "els principis del COBIT5" "Principi 4: Fer possible un enfocament Holístic ".
A continuació, va prendre la paraula el Sr. Antonio Valle, que anava a parlar d'una tecnologia nova però de gran futur. Va fer una petita ressenya dels seus orígens centrant el naixement de la mineria de processos en la Universitat d'Eindhoven. No obstant això, en els dos últims anys s'ha anat introduint en la indústria i cada vegada està més present com una tecnologia eficient tant per donar més valor a l'auditoria clàssica com per facilitar les activitats d'anàlisi i millora contínua de processos.
En la línia del donar un major valor afegit a l'auditoria tradicional, el Sr. Antonio Valle, considera que l'auditoria ha d'anar més enllà d'esmentar els errors i de plantejar millores en els processos.
Durant la seva exposició va fer una descripció sobre els reptes que un auditor té plantejats davant de qualsevol projecte que realitzarà i com la mineria de processos pot ajudar a resoldre els problemes que qualsevol auditoria planteja.
Va descriure algunes de les preguntes que habitualment es planteja l'equip d'auditoria:
• Segueixen el procés definit?
• Hi ha segregació de funcions?
• Es compleixen les regles de negoci?
• Hi ha patrons?
• Els controls funcionen adequadament?
• Hi ha casos de frau?
Va explicar com les tècniques de mineria de processos ajuden a resoldre aquestes preguntes de forma eficient i, sobretot, va destacar que ho feia de manera independent i objectiva partint d'unes dades que els mateixos sistemes ofereixen. També va assenyalar que la dificultat més gran, consistia a aconseguir els log correctes per poder dur a terme una bona anàlisi.
Finalment hi va haver un extens debat de com aconseguir aquesta informació, quines dificultats hi ha quan intervenen diferents sistemes en un procés i que aquests log no són syslog sinó que també són log d'aplicació, on el segell de temps és determinant.
A Barcelona 4 de març 2014
https://isacabcn.org/index.php/ca/98-process-mining-en-l-auditoria-de-sistemes-d-informacio#sigFreeIdc593727f11