destacat 01

Fes-te soci d'ISACA BCN

Fer-se soci d'ISACA Barcelona té molts avantatges.

Consultal's aqui

destacat 02

Registra't a un Curs

La tecnologia canvia constantment, però també la seva normativa.

Consulta els nostres cursos

destacat 03

Certificacions

Som experts en certificacions CISA, CISM, CGEIT i CRISC.

Un gran equip al teu abast.

 

El passat 2 d'abril va tenir lloc la jornada mensual de formació a l'Auditori del Citilab de Corenellà del Llobregat. La jornada va versar sobre la seguretat en el núvol amb el títol de "El Cloud dins de la cadena de valor i els reptes de seguretat", i va comptar amb la participació, com a ponent d’Alejo Riera, Supervisor en la línia de negoci Business Security Solutions de PwC. Consultor i assessor en cyberseguridad.

La Jornada va ser patrocinada per Deloitte, Auren, Prosegur, Víntegris, Andornet, OptimumTIC, ITACA i amb el suport institucional de Coettc, COEINF, Consejo General de Economistas, IAITG, ISMS, itSMF, UAB, ATI, Telecos.cat, CCJCC, CESICAT , BQB, Andorra Telecom i l'Institut Municipal d'Informàtica Hàbitat Urbà - Ajuntament de Barcelona.

Alejo Riera va fer una introducció sobre els conceptes bàsics del paradigma de computació i les solucions Cloud que té com a base un model de processament i gestió de dades distribuït, mitjançant una capa de programari especialment dissenyada per gestionar els recursos i oferir solucions de tipus cloud.

Seguidament pas fer una breu descripció dels diferents tipus de Cloud més freqüents en el mercat, com pot ser el Cloud Públic: La forma més comuna de les solucions Cloud. Els recursos són propietat d'un altre proveïdor de la solució, que els administra i ofereix a través d'Internet.
Cloud Privat: Està composta per recursos IT que utilitza exclusivament una organització. Pot situar físicament al centre de dades local de l'organització o en un proveïdor de serveis extern. No obstant això, en un núvol privat, els serveis i la infraestructura sempre es mantenen en una xarxa privada, i el maquinari i programari es dediquen únicament a la seva organització.

assistents 2

Cloud Híbrid: Solen anomenar-se "el millor de tots dos mons", combinen infraestructura local amb públics, de manera que les organitzacions puguin beneficiar-se dels avantatges de totes dues.

  • Alejo va passar a explicar els avantatges de la utilització del Cloud amb alguns matisos.
    Reducció de costos: Es redueixen les necessitats d'emmagatzematge intern i infraestructura de processament interna per a l'execució d'aplicacions. La manca d'infraestructura també implica la reducció de costos operatius associats (energia, aire condicionat, administració, etc.). En aquest apartat va posar èmfasi en alguns dels costos que cal considerar, com és la gestió de la seguretat.
    Disponibilitat: Els serveis Cloud són molt més fiables i estables que la infraestructura de TI On premise. La majoria dels proveïdors ofereixen acords de nivell de servei (SLA'S) que garanteixen una disponibilitat 24/7/365 i 99.99% (Clusters massius de recursos de TI redundats, alta velocitat de balanceig i distribució de recursos). Alejo també va alertar sobre la necessitat que el servei ofert ha d'estar redundat.
    Acceleració en el desenvolupament: El temps d'aprovisionament de recursos TI és pràcticament nul i l'escalabilitat dinàmica de recursos sobre la base del consum. Va considerar que les bones pràctiques de desenvolupament són fonamentals.

Entre els desafiaments va destacar la pèrdua o robatori de propietat intel·lectual, les violacions de compliment i accions reguladores, pèrdua de control sobre les accions dels usuaris finals i l'ús dels serveis Cloud per dur a terme infeccions de malware amb atacs dirigits.

Finalment Alejo va recomanar fer una anàlisi de riscos de ciberseguretat per avaluar l'estat de la seguretat del proveïdor i les garanties que ofereix al respecte.

Al final de la ponència es va establir un interessant debat de com aprofitar el Cloud i alhora garantir la ciberseguretat.

Barcelona 15 abril 2019

PDF Nota de Premsa

PDF Presentació

Calendaris

Juny 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Patrocinadors

Menu

Suport Institucional

Amunt